Direktlänk till inlägg 12 mars 2016

Bodypump - The true story

Av Caroline Nilsson - 12 mars 2016 21:13

Alltså ...

Bodypump, ni vet de här träningspasset där man tränar de flesta av kroppens muskelgrupper inom loppet av en timme, i grupp. Kan de bli bättre? Låter ju hur bra som helst, eller hur! Men..... Det är givetvis inte så lätt som det verkar... Det tog mig ( hmmmm vågar man erkänna) år av misslyckande.. Å nu tänker ni: hur svårt kan det va?! Precis.. Hur svårt kan det vara!!


Nu ska jag berätta om första gången jag gick på Bodypump (läs 25 första).

Man kommer in i en sal tillsammans med kanske 30 andra, i alla former och modeller. Det blir snabbt ett jäkla virrvarr eftersom att alla nu ska bygga sitt eget lilla gym. Stång, vikter, hantlar, steep brädda och dyna ska fram. Allt ska organiseras och dom som är riktigt rutinerade har massa olika vikter och hantlar eftersom att dom precis vet vad deras muskler tål. Jaja kan väl inte va så svårt. Pice of cake jag är ju dessutom ganska stark så dom där små vikterna kommer ju inte märkas.... Små människor kom utbärandes på tunga vikter men jag hade ju ändå blivit varnad så jag kände lite på 5 kg hantlarna, tja dom känns ju inte så mycket, tar med dom och tror jag samma till stången. Totalt självsäker. Herregud bär ju i princip rundor på hästar så 10 kg är ju verkligen nothing... Tänkte jag! Men jäklar vad jag hade otur när jag tänkte.

I ett snabbt och intensivt tempo växlade vi mellan olika muskelgrupper. Och mina vänner, har ni träffat herr utfall. Oh myyyyy gooood! 5 min in i matchen insåg jag mitt misstag. Jag tittade upprepade gånger på hantlarna. Har jag verkligen bara tagit 10 kg?! Dom väger mycket mer än dom 10 kg jag brukar känna på. Ben som skakar, armar som skakar och alla andra ser väldigt nöjda ut. Sneglar på klockan och inser att jag ska överleva 40 min till.....40 min!!!!!!!!!!

Jag kan ju inte gå och byta vikter mitt i allt. Och hur i hela friden orkar dessa små människor alla dessa vikter. Nää vikterna MÅSTE vara felmärkta. 

Dum som man är har man kvar de "felmärkta" vikterna och försöker ändå smyggfuska med någon övning för att det helt enkelt inte går.

När passet är slut är det knappt att man orkar bära tillbaka vikterna på sin plats. På skakiga ben tar man sig hemåt och inser att morgondagen inte kommer att bli kul....

Morgondagen börjar redan på natten.. Känslan när man vänder sig och det liksom känns som en svullen lårmuskel håller på att separera sig från resterande benet är inte mysigt. Efter en plågsam natt vaknar man och har ont i hela kroppen och förstår inte hur detta ska gå till. Jag kan ju inte stanna hemma.... Kan ju inte ringa till jobb och säga:

- hej det är Caroline, jag måste va hemma idag, gick på Bodypump igår.

Nää bara att försöka ta sig ur sängen. Magmusklerna känns liksom ruttna när man spänner sig och försöker kliva upp. Väl uppe på benen inser man att dom inte bara skakar som aspelöv, Vaden har tydligen oxå blivit 10 cm kortare över natten. När så tröjan ska på och armarna över huvudet inser man att det går bra och lyfta dom 20 cm sen tar det stop och man behöver liksom båda armarna till att hjälpa varandra. Strumporna...... Kan inte böja benen, inte böja överkroppen och definitivt inte sträcka armarna. Kan man va utan strumpor?

Och gå.... Hur går man när man inte kan belasta, böja eller sträcka ut benen?! Jo som en aspackad, höggravid kalleanka..... Med mycket korta steg.

Å gå på toaletten.. Hur i allsindar ska man komma så långt ner?! Den här känslan när man har pjäxor på sig på ett halt klinker golv och ska försöka sätta sig ner MEN det gör dessutom ont oxå. Armarna trevar frenetiskt efter något att hålla i och liksom hissa sig ner... Och toalettringen mot baksida lår... AJ! 

Känns ju uppmuntrande att detta bara är dag 1 och dag 2 kommer att bli värre....

Då kan jag av egen erfarenhet tala om att dag 3,4,5,6 inte heller var så jäkla kul OCH det var ingen i min närhet som inte la märke till min nya gångstill.....


Det finns då ett inlärningssätt som heter trial and error... Jag gjorde många försök och misslyckades lika många gånger. Men nu.. Bara i veckan gick jag på mitt första Bodypump där jag både kan ha strumpor dagen efter och gå på toaletten. Hemligheten. MINDRE VIKTER!,, för när allt kommer omkring ska ju vikterna lyftas ganska många gånger och leker man med tanken att multiplicera vikten med antalet gånger du gör repitionerna så blir ju tex 2 kg snabbt kanske mycket vikt egentligen.


Ett tips på vägen: titta inte på dom andra ( bara dom nya som gör samma misstag med vikterna,hihihi). För när allt kommer omkring är det ingen av dom som kommer och hjälper dig upp ur sängen dagen efter.



/ Carro




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Caroline Nilsson - 20 mars 2016 19:20

Hade väl lite på skoj sakt hela året att jag skulle springa Helsingborgs Marathon men handen på hjärtat... Det fanns nog inte så mycket substans till uttalandet. Jag tvångsspringer ju lite gran, är ganska dålig men älskar verkligen duktighetskänslan ...

Av Caroline Nilsson - 18 mars 2016 21:00

Saker och ting går ju uppenbarligen framåt och allt moderniseras. Tid är pengar på alla håll och detta har uppenbarligen flygbolagen anammat... För ca 13 år sedan flög jag ca 10 ggr om året. Då var det tre flygvärdinor som stod ute i gången. En fram,...

Av Caroline Nilsson - 16 mars 2016 21:00

Jobbiga! De följande ca första 10 sättens som följer är också mötes människor/ pendlarplatser. Dvs att främre delen av planet är alltså den lugna delen och är planet inte fullt så är det störst chans att man på denna delen får sitta ensam på sättet...

Av Caroline Nilsson - 16 mars 2016 21:00

En arbetskompis till mig Farbror J är med och jobbar på Gotland ibland, typ 5 gånger om året. Han har själv vart pilot med eget litet flygplan och lär mig allt möjligt om flyg. Vissa saker är nyttig kuriosa och vissa saker ... Hade kanske vart bättre...

Av Caroline Nilsson - 15 mars 2016 21:00

bland så händer det att man inte lyckas komma på planet i tid.. dvs så i tid att man kan välja sin plats. Så hände denna morgon. Jag fick sitta ytterst mot gången sidan om en välklädd man i kavaj som satt vid fönstret. Han var fullt fokuserad på Ip...

Ovido - Quiz & Flashcards